• Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00
  • Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00

Фасадна облицовка Ташонит – Сайдинг с имитация на камък

Фасадна облицовка Ташонит - Сайдинг с имитация на камък

циментфазер аквапанел aquapanel cementboard Betopan сайдинг siding ташонит tasonit

ТАШОНИТ (TASONIT) са водоустойчиви негорими циментофазерни платна, които намират приложение в система за външно обшиване на стени – сайдинг с имитация на камък. Те не съдържат никакви съставки, вредни за човешкото здраве. ТАШОНИТ (TASONIT) е съчетание на красивата каменна структура с превъзходните качества на Betopanplus – материал не изискващ непрекъсната поддръжка в годините. Осигуряват отлична шумо- и топлоизолация. Монтажът е лесен и бърз. Двете повърхности на паната са защитени с естествени материали. След монтажа ТАШОНИТ фасадната облицовка с имитация на камък се боядисва в цвят по желание на клиента. Цената на материала не включва боядисването. Облицовката външно имитира камък, най-старият строителен материал в употреба от векове. Лекият ТАШОНИТ успешно замества тежките фасадни облицовки от естествен камък.

 

Монтаж на сайдинг с имитация на камък Ташонит

циментфазер аквапанел aquapanel cementboard Betopan сайдинг siding ташонит tasonit
циментфазер аквапанел aquapanel cementboard Betopan сайдинг siding ташонит tasonit
1. Съществуващ зид (тухла, панел и пр.); 2. Циментова мазилка; 3. TASONIT; 4. Фугопълнител; 5. Пирон-дюбел (главата на винта се покрива с кит за метал)

 

циментфазер аквапанел aquapanel cementboard Betopan сайдинг siding ташонит tasonit
циментфазер аквапанел aquapanel cementboard Betopan сайдинг siding ташонит tasonit
1. Съществуващ зид (тухла, панел и пр.); 2. Циментова мазилка; 3. TASONIT; 4. Фугопълнител; 5. Пирон-дюбел (главата на винта се покрива с кит за метал)
Предимството на системата е в директния монтаж върху съществуващ зид с помощта на PVC пирон-дюбел с размер 8/120 мм. Отворите и фрезинга за главите на пирон-дюбелите са фабрично направени. Ъглите се оформят посредством специален ъглов профил от същия материал. Платната се режат чрез ъглошлайф с диск за неметал или циркуляр с диамантен диск. Подреждат се хоризонтално и вертикално, като се оставя минимална фуга от 5 мм. Тази фуга се запълва с полиуретанов фугопълнител HYPERSEAL-15LM или MS хибрид полимер TURBO-Fix extra flex. Главите на пирон-дюбелите се покриват с кит за метал. При необходимост от топлоизолация системата може да бъде изпълнена в комбинация със стъклена вата RIVATHERM. 

Циментфазерните пана с имитация на камък Ташонит могат да бъдат рязани с ъглошлайф с диск за неметал или чрез циркуляр с диамантен диск.

 

пробивна машина ъглошлайф ръчен циркуляр
 

Да се използват при рязането стандартни противопрашни маски и защитни очила. Препоръчваме маска за цяло лице

 

защитна противопрашна маска за цяло лицезащитна противопрашна маска за цяло лицезащитна противопрашна маска за цяло лице
 

 

Профили за монтаж на фасадна облицовка с имитация на камък при вентилируеми фасади

 

Betopan M фасаден носещ профил Betopan M профил, използван в системите за фасадни обшивки с циментфазер или фиброцибент, е галванизиран фасаден профил с дебелина 0.6мм и размери 25х80мм.
BoardeX CT фасаден носещ профил BoardeX CT основен носещ профил, използван в системите CEKETLEME и CeketMAX, е 275 гр/м2 галванизиран фасаден профил с дебелина 0.9мм към който се монтира платното от фиброцимент TepePAN.
BoardeX DKC фасаден ъглов профил BoardeX DKC фасаден ъглов профил, с дебелина на стената 0,5 мм и цинково покритие 275 гр/м2, използван при фасадните системи, за да се увеличи устойчивостта на удар на външните ъгли.
BoardeX L окачвач скоба BoardeX L окачвач (монтажна конзола), който е част от системите CEKETLEME, Ceket Omega и CeketMAX, е L скоба с дебелина 2мм и е произведен от специална стомана. Този окачвач позволява да се регулира кухината във фасадната система, при което могат да се използват различни дебелини вата. BoardeX L окачвачите носят фасадната обшивка и я закрепват към строителната основа. Освен собственото тегло те понасят усилията и от ветровото натоварване. L окачвачът с дължина 150мм е с дебелина 3мм.

Боядисване на сайдинг с имитация на камък Ташонит

Поради предварителната обработка с импрегнатор на видимата повърхност на платната, не се изисква специална боя за боядисване. Могат да се използват всички фасадни бои. Ривагипс БГ и ТепеБетопан препоръчват боите на норвежката фирма JOTUN – JOTASHIELD TOPCOAT SILK. Боите на JOTUN издържат на всякакви климатични условия. Те са устойчиви и дълголетни, предлагат сигурна защита и запазване на красивите си цветове дори след много години.

 

 

РАЗМЕРИ Дебелина: 12mm
Тегло: 18 kg/m2
Ширина: 175 / 203 / 310 / 410 / 623 / 1250 mm
Дължина: 2500/2800/3000 mm

 


ТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камъкТАШОНИТ / TASONIT - Фасадна обшивка от циментфазер с имитация на камък

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Rivagips

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ