• Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00
  • Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00

TURBO-Fix лепило / уплътнител


TURBO Fix MS-Hybrid лепило уплътнител фугопълнител Polymer sealant Gomastit 2017

TURBO-Fix е универсално, трайно еластично, еднокомпонентно лепило и уплътнител на базата на MS-хибрид-полимер, не съдържа разтворител или изоцианат, втвърдява се на влага, става еластичен и мек с влажността на въздуха, неутрален, без мирис, с висока якост на сцепление.

Приложение на лепило и уплътнител TURBO-Fix

TURBO-Fix е идеален за еластично лепене в сектора на строителството, електрониката и машиностроенето, вентилация и климатизация, автомобилостроенето, контейнеро- и корабостроенето. Подходящ за много материали, като дърво, ламинат, корк, стомана, алуминий, пластмаса, бетон, технически камък, естествен камък, изолационни материали, керамика и др. TURBO-FIX се използва когато приложението на силикон не е подходящо. TURBO-FIX е приложим във водна среда. TURBO-FIX може да бъде боядисван, когато това е необходимо.

Еднокомпонентното лепило и уплътнител на базата на MS-хибрид-полимер TURBO-Fix е доказано безопасен продукт при контакт с храната и подходящ за прилагане в хранителната промишленост.

Начин на използване на лепило и уплътнител TURBO-Fix

TURBO-Fix се прилага само върху чиста, суха, без мазнини повърхност в перфектно общо състояние. TURBO-FIX прилепва към различни повърхности без грунд. За най-добри резултати, препоръчваме употребата на грунд V2 върху не абсорбиращи и V21 върху абсорбиращи повърхности. Залепени метали могат да бъдат веднага точково заварявани и боядисвани на „мокро“. Приложими са повечето обичайни лакови покрития използвани в автомобилостроенето. TURBO-FIX също може да бъде и прахово боядисван, като се излага на температурно натоварване за кратък период по време на процеса на изпичане във фурната (до + 200 °C). За всякакви приложения препоръчваме предварителни тестове за свързване.
TURBO-FIX се боядисва и с повечето интериорни и екстериорни бои в строителството. Поради разнообразието на лакове и бои на пазара, препоръчваме предварителен тест. Процесът на сушене може да бъде забавен при използване на алкидни бои. Най-добри резултати се получават при боядисване на „мокро“. Лакът в този случай е добре да се нанесе върху уплътнителя в рамките на 4 часа.

Химическа устойчивост

добра: към вода, алифатни разтворители, масла, смазочни материали, разредители, неорганични киселини и основи;
умерена: към естери, кетони и ароматни
не устойчиви: към концентрирани киселини и хлорирани
въглеводороди;
Напълно устойчив на атмосферни условия!

SWISS MADE

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Rivagips

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ