• Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00
  • Phone+359 2 971 62 40
  • Emailrbg@rbg.bg
  • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
  • Open Hours09:00 - 17:00

Подпокривни обшивки

Чрез бързо и икономично преустрояване със сухите строителни системи всяко подпокривно пространство може да се използва като допълнително жилищно помещение. Основните системи, които се използват в подпокривните обшивки, са окачените тавани и предстенните обшивки на метална конструкция от CD и UD галванизирани профили. Препоръчително е използването на пожароустойчив гипсокартон. Едновременно постигане на повишена пожаро- и водоустойчивост може да се постигне с използването на циментфазерни платна БЕТОПАН, ‎фиброцимент ТепеПАН или BoardeX.

Топлоизолация

Според необходимата топлоизолация е възможна различна структура на изолациите:пълна изолация между гредите или изолация с проветрение. При изолация с проветрение обикновено се монтират 2 слоя изолационен материал – 1 слой между гредите и непрекъснат втори слой под гредите . За закрепване на втория изолационен слой се монтират хоризонтално за гредите летви на разстояние на ширината на изолационния материал. За избягване образуването на конденз в изолационния материал, се препоръчва вграждането на паробариера от РЕ фолио или алуминиево фолио.

Пожарозащита

За обшиването се използва пожароустойчив гипсокартон, за пожаровъзпиращо изпълнение F30- еднослойно, за високо пожаровъзпиращо изпълнение F60- двуслойно. Като конструкция са необходими СD 60/27 профили на разстояние макс 50см. Лесно закрепване и изравняване е възможно с директни окачвачи. Плоскостите се поставят с надлъжните ръбове напречно към конструкцията и се закрепват с рапидни винтове към конструкцията на разстояние 17см. Почиства се повърхността на плоскостите и се пристъпва към запълване на фугите с фугопълнител DERZTEK. Препоръчва се винаги да се използва армираща лента, независимо от вида на фугопълнителя. Това увеличава два пъти якостта на връзката и е най-добрата защита срещу пукнатини. Излишъците от фугираща смес се отстраняват с шкурка . За постигане на идеално гладка повърхност може да бъде използван SATENTEK.

Пълна изолация между гредите

При пълната изолация между гредите се използва цялата височина на гредите за топлоизолацията. Като носеща конструкция за пожарозащитните плоскости, непосредствено за гредите, чрез директни окачвачи, се закрепват CD метални профили.

Покривни наклони с проветрение

Най- добро е изпълнението с 4- 5 см проветрение над изолационния материал . Необходимият втори изолационен слой се закрепва със съответната конструкция напречно под гредите. CD 60/27 профили от галванизирана стомана се закрепват и изравняват чрез директни окачвачи. Междуосовото разстояние е 50см. Плоскостите се поставят с надлъжните ръбове напречно към конструкцията и се закрепват с рапидни винтове към конструкцията на разстояние не по-голямо от 17см. Препоръчва се обшиване с пожарозащитни плоскости.
Почиства се повърхността на плоскостите и се пристъпва към запълване на фугите с фугопълнител ДЕРЗТЕК. Започнете с шпакловане на фугите, образувани от квадратни или рязани ръбове. Препоръчва се винаги да се използва армираща лента, независимо от вида на фугопълнителя. Това увеличава два пъти якостта на връзката и е най – добрата защита срещу пукнатини.
Излишъците от фугираща смес се отстраняват с шкурка. Използвайте шкурка с размер 120 или 150. За постигане на идеално гладка повърхност може да бъде използван САТЕНТЕК.

Препоръки:

За да шпакловате от по-лесните фуги към по-трудните, спазвайте следната последователност: започнете с главите на рапидните винтове, след това надлъжната фуга, образувана от скосените ръбове на гипсокартон платната, вътрешните ъгли, външните ъгли и най-накрая фугата, образувана от квадратните ръбове на платната.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Rivagips

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ