• Phone+359 2 971 62 40
 • Emailrbg@rbg.bg
 • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
 • Open Hours09:00 - 17:00
 • Phone+359 2 971 62 40
 • Emailrbg@rbg.bg
 • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
 • Open Hours09:00 - 17:00

Гипсови смеси

Dalsan

Гипсовите смеси Далсан Алчъ (Lafarge Dalsan) служат за направа на стени и тавани от гипскартон без видими фуги, използвайки лесни за работа методи. Намират приложение при обработка на фуги на:

 • гипсокартон със скосен ръб;
 • всички вътрешни и външни ъгли;
 • Лафарж Фреско;
 • Лафарж декоративни профили;

Всички гипсови смеси след полагане са бели, изключително лесни за работа и могат да бъдат фино обработвани (шкурени) за перфектен резултат.

Лесната работа и силното слепване в комбинация с добро покриване допринасят за отлични резултати.

Далсан Алчъ произвежда 440 хиляди тона гипсови шпакловки годишно в модерния си завод в Анкара, както и 14,5 милиона квадратни метра гипскартон с различни големини и характеристики.

Приложение на гипсовите смеси Далсан Алчъ

Шпакловането е бърз, професионален и качествен подход към завършване на системите за сухо строителство. Това е последната фаза, от чието качествено изпълнение зависи изцяло естетиката на завършените системи за сухо строителство.

1.Обработка на фуга от скосени ръбове:
Запълнете фугата с фугопълнител ДЕРЗТЕК на Далсан Алчъ с дебелина не по-малко от 1мм. Отрежете стъклофибърна лента според дължината на фугата, след което я центрирайте върху фугата и притеснете към фугопълнителя. Не допускайте образуването на въздушни балончета. Изчакайте до пълно изсъхване, след което положете втори, по-широк слой фугопълнител, който е 50 до 60мм встрани от ръбовете на първия. Изчакайте до пълното изсъхване на втория слой, след което завършете обработката на фугата с последен слой, който е 50 до 60мм встрани от ръбовете на втория.

Обработка на фуга от скосени ръбове

1. Стъклофибърна лента 2. Първи слой 3. Втори слой 4. Трети слой

2.Обработка на фуга от скосен и отрязън ръб:

Положете върху фугата фугопълнител ДЕРЗТЕК на Далсан Алчъ с дебелина не по-малко от 1мм. Отрежете стъклофибърна лента според дължината на фугата, след което я центрирайте върху фугата и притеснете към фугопълнителя. Не допускайте образуването на въздушни балончета. След изсъхване положете първи слой фугопълнител вляво и дясно върху лентата за нейното по-добро залепване към гипскартона. След пълното изсъхване на първия слой положете втория, който е по-широк и е до 200мм вляво и дясно от оста на фугата. Последният, завършващ слой е по-широк от втория и обхваща голяма част от повърхността на гипскартона.

Обработка на фуга от скосен и отрязън ръб

1. Стъклофибърна лента 2. Първи слой 3. Втори слой 4. Трети слой

Препоръки за използването на гипсовите смеси Далсан Алчъ:

За да шпакловате от по-лесните фуги към по-трудните, спазвайте следната последователност: започнете с главите на рапидните винтове, след това надлъжната фуга, образувана от скосените ръбове на гипскартон платната, вътрешните ъгли, външните ъгли и най-накрая фугата, образувана от квадратните ръбове на платната. Препоръчва се винаги да се използва армираща лента, независимо от вида на фугопълнителя.

Изишъците от фугираща смес се отстраняват с шкурка с размер 120 или 150.

Гипсови смеси Далсан Алчъ:

Adertek
Adertek гипсово лепило
Alcitek
Alcitek машинна мазилка
Derztek
Derztek лек фугопълнител
Satentek
Satentek фина гипсова шпакловка
Sivatek
Sivatek ръчна гипсова мазилка с перлит
Kartek
Kartek гипс за корнизи

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Rivagips

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ