• Phone+359 2 971 62 40
 • Emailrbg@rbg.bg
 • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
 • Open Hours09:00 - 17:00
 • Phone+359 2 971 62 40
 • Emailrbg@rbg.bg
 • AddressСофия 1517, бул.Владимир Вазов 40, ет.4
 • Open Hours09:00 - 17:00

BoardeX

BoardeX фасадни облицовки

BoardeX – пано на гипсова основа за обшиване на външни стени

 • BoardeX е пано с оранжев цвят за обшиване на външни стени (фасадни облицовки / фасадни обшивки), при което гипсовата сърцевина е покрита със специална стъклофибърна материя за постигане на водоустойчивост. Dalsan Alci е заменил покритието от хартия с материя от фибростъкло за по-голяма якост и устойчивост на влага в сравнение с гипсокартона.
 • BoardeX платната се отличават с гипсово ядро, устойчиво на влага и мухъл, което обвито в стъклен воал от двете страни постига най-високата 10-та степен по скалата на ASTM за устойчивост на мухъл.
 • BoardeX се използва като поддържащо платно за всички видове фасадни облицовки.
 • BoardeX е изключително подходящ за сглобяеми къщи и саниране на панелни блокове.
 • BoardeX се използва за оформяне на всички видове стрехи.
 • BoardeX е подходящ за мокри и влажни помещения на закрито.
 • BoardeX е лек и лесен за употреба. BoardeX може да се реже и монтира със стандартни инструменти за сухо строителство и крепежни елементи. Продуктът се обработва много по-лесно от дърво, циментборд или фиброцимент, които са тежки и обемисти.
 • Повърхността е готова за полагане на всякакви минерални и други мазилки след като се запълни фугата между паната и се положи грунд.
 • BoardeX е първият продукт на гипсова основа със стъклофибърно покритие произведен в Европа след САЩ.

Якост на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Стъклените фибри на воала проникват в гипсовата сърцевина и така повишават якостта на платното, увеличават връзката на гипса и обвивката му, както и намаляват повредите от съхранение на строителната площадка. Якостта на огъване на BoardeX е приблизително една и съща и в двете посоки. Това дава възможност BoardeX да бъде инсталиран или вертикално или хоризонтално, без да се намалява здравината на стената между профилите. BoardeX защитава и помага за стабилизирането на конструкцията.

Препоръки и Ограничения при употреба на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Следните препоръки и ограничения са важни за осигуряването на правилната употреба и извличането на максимална полза от BoardeX:

 • BoardeX е устойчив на нормалните атмосферни условия, но не е предвиден за потапяне във вода. Да се осигури дренаж за отвеждането на водата от покрива и пътната настилка;
 • Когато BoardeX се използва за обшиване на наклонени стени той трябва да бъде временно защитен с водонепропусклива мембрана до полагането на окончателната фасадна обшивка. Не позволявайте вода да се задържа върху повърхността на паното. Защитете срезовете така, че да не се допусне проникване на вода в гипсовата сърцевина;
 • BoardeX е неподходящ за обшивка на покриви под керемидите;
 • Да се използват само алкалоустойчиви стъклофибърни ленти и мрежи в комбинация с Probase(Фугопълнител и шпакловка на циментова основа);
 • Топлоизолационните материали като каменни вати, EPS и XPS да се фиксират към носещата конструкция с помоща на дюбели;
 • За да се предпазят ъглите от повреда да се използват ъглозащитни PVC и метални профили;

Технически характеристики на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Дължина
1200-2400-2800мм
Ширина
1200мм
Дебелина
12,5мм
15мм
Средно тегло
11кг/м2
13,5кг/м2
Якост на срязване
1100N
>1100N
Повърхностно абсорбиране на вода(за 2 часа – % от теглото)
<%3 по TS EN520
Повърхностно абсорбиране на вода(за 24 часа – % от теглото)
<%8 по TS EN520
Устойчивост на мухъл
10 (най-високото ниво на представяне съгл. ASTM D 3273)
Пропускливост на водни пари
16
Топлопроводимост (λ)
0,22 W/m.K
Вид на ръба
TE (Tapered Edge) – SE (Square Edge)
Клас на горимост
A1: Негорим по TS EN 13501
Стандарт
Стандарт
TS EN 15283-1 Гипскартон подсилен с фибри
Тип
GM – F H1 R
Опаковка
Дебелина
12,5mm
15mm
Брой платна в палет
50 бр.
40 бр.

Система
Описание
Фасадна обшивка система CEKETLEME

Джекетлеме е фасадна обшивка на съществуваща сграда, която постига ефективна топлоизолация благодарение на получената кухина от носещата конструкция и използването на фасадна минерална вата с максимална дебелина от 15 cm. Системата издържа сила на вятъра от 150км/час при междуосово разстояние 40см на СТ носещите профили и 130км/час при междуосово разстояние 60см на СТ носещите профили. Общото тегло на системата не превишава 25кг/кв.м.
Фасадна обшивка система CEKETMAX
Фасадна обшивка система CEKET OMEGA
Външна стена система OMEGA
Външна стена с единична конструкция
Външна стена с двойна конструкция

BoardeX CT фасаден профил

BoardeX CT основен носещ профил, използван в системите CEKETLEME и CeketMAX, е 275 гр/м2 галванизиран фасаден профил с дебелина 0.9мм към който се монтира платното BoardeX.

BoardeX DKC фасаден ъглов профил

BoardeX DKC фасаден ъглов профил, с дебелина на стената 0,5 мм и цинково покритие 275 гр/м2, използван при фасадните системи, за да се увеличи устойчивостта на удар на външните ъгли.

BoardeX L окачвач

BoardeX L окачвач (монтажна конзола), който е част от системите CEKETLEME, Ceket Omega и CeketMAX, е L скоба с дебелина 2мм и е произведен от специална стомана. Този окачвач позволява да се регулира кухината във фасадната система, при което могат да се използват различни дебелини вата. BoardeX L окачвачите носят фасадната обшивка и я закрепват към строителната основа. Освен собственото тегло те понасят усилията и от ветровото натоварване. L окачвачът с дължина 150мм е с дебелина 3мм.

BoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни ОблицовкиBoardeX Фасадни Облицовки

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Rivagips

БЕЗПЛАТНО
ОТВОРИ