Menu
Categories
 
BoardeX фасадни облицовки
Print Friendly, PDF & Email

BoardeX фасадни облицовки

BoardeX фасадни облицовки

BoardeX – пано на гипсова основа за обшиване на външни стени

 • BoardeX е пано с оранжев цвят за обшиване на външни стени (фасадни облицовки / фасадни обшивки), при което гипсовата сърцевина е покрита със специална стъклофибърна материя за постигане на водоустойчивост. Dalsan Alci е заменил покритието от хартия с материя от фибростъкло за по-голяма якост и устойчивост на влага в сравнение с гипсокартона.
 • BoardeX платната се отличават с гипсово ядро, устойчиво на влага и мухъл, което обвито в стъклен воал от двете страни постига най-високата 10-та степен по скалата на ASTM за устойчивост на мухъл.
 • BoardeX се използва като поддържащо платно за всички видове фасадни облицовки.
 • BoardeX е изключително подходящ за сглобяеми къщи и саниране на панелни блокове.
 • BoardeX се използва за оформяне на всички видове стрехи.
 • BoardeX е подходящ за мокри и влажни помещения на закрито.
 • BoardeX е лек и лесен за употреба. BoardeX може да се реже и монтира със стандартни инструменти за сухо строителство и крепежни елементи. Продуктът се обработва много по-лесно от дърво, циментборд или фиброцимент, които са тежки и обемисти.
 • Повърхността е готова за полагане на всякакви минерални и други мазилки след като се запълни фугата между паната и се положи грунд.
 • BoardeX е първият продукт на гипсова основа със стъклофибърно покритие произведен в Европа след САЩ.

Якост на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Стъклените фибри на воала проникват в гипсовата сърцевина и така повишават якостта на платното, увеличават връзката на гипса и обвивката му, както и намаляват повредите от съхранение на строителната площадка. Якостта на огъване на BoardeX е приблизително една и съща и в двете посоки. Това дава възможност BoardeX да бъде инсталиран или вертикално или хоризонтално, без да се намалява здравината на стената между профилите. BoardeX защитава и помага за стабилизирането на конструкцията.

Препоръки и Ограничения при употреба на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Следните препоръки и ограничения са важни за осигуряването на правилната употреба и извличането на максимална полза от BoardeX:

 • BoardeX е устойчив на нормалните атмосферни условия, но не е предвиден за потапяне във вода. Да се осигури дренаж за отвеждането на водата от покрива и пътната настилка;
 • Когато BoardeX се използва за обшиване на наклонени стени той трябва да бъде временно защитен с водонепропусклива мембрана до полагането на окончателната фасадна обшивка. Не позволявайте вода да се задържа върху повърхността на паното. Защитете срезовете така, че да не се допусне проникване на вода в гипсовата сърцевина;
 • BoardeX е неподходящ за обшивка на покриви под керемидите;
 • Да се използват само алкалоустойчиви стъклофибърни ленти и мрежи в комбинация с Probase(Фугопълнител и шпакловка на циментова основа);
 • Топлоизолационните материали като каменни вати, EPS и XPS да се фиксират към носещата конструкция с помоща на дюбели;
 • За да се предпазят ъглите от повреда да се използват ъглозащитни PVC и метални профили;

Технически характеристики на паното за обшиване на външни стени BoardeX

Дължина
1200-2400-2800мм
Ширина
1200мм
Дебелина
12,5мм
15мм
Средно тегло
11кг/м2
13,5кг/м2
Якост на срязване
1100N
>1100N
Повърхностно абсорбиране на вода(за 2 часа – % от теглото)
<%3 по TS EN520
Повърхностно абсорбиране на вода(за 24 часа – % от теглото)
<%8 по TS EN520
Устойчивост на мухъл
10 (най-високото ниво на представяне съгл. ASTM D 3273)
Пропускливост на водни пари
16
Топлопроводимост (λ)
0,22 W/m.K
Вид на ръба
TE (Tapered Edge) – SE (Square Edge)
Клас на горимост
A1: Негорим по TS EN 13501
Стандарт
Стандарт
TS EN 15283-1 Гипскартон подсилен с фибри
Тип
GM – F H1 R
Опаковка
Дебелина
12,5mm
15mm
Брой платна в палет
50 бр.
40 бр.

Система
Описание
Фасадна обшивка система CEKETLEME

Джекетлеме е фасадна обшивка на съществуваща сграда, която постига ефективна топлоизолация благодарение на получената кухина от носещата конструкция и използването на фасадна минерална вата с максимална дебелина от 15 cm. Системата издържа сила на вятъра от 150км/час при междуосово разстояние 40см на СТ носещите профили и 130км/час при междуосово разстояние 60см на СТ носещите профили. Общото тегло на системата не превишава 25кг/кв.м.
Фасадна обшивка система CEKETMAX
Фасадна обшивка система CEKET OMEGA
Външна стена система OMEGA
Външна стена с единична конструкция
Външна стена с двойна конструкция

BoardeX CT фасаден профил

BoardeX CT основен носещ профил, използван в системите CEKETLEME и CeketMAX, е 275 гр/м2 галванизиран фасаден профил с дебелина 0.9мм към който се монтира платното BoardeX.

BoardeX DKC фасаден ъглов профил

BoardeX DKC фасаден ъглов профил, с дебелина на стената 0,5 мм и цинково покритие 275 гр/м2, използван при фасадните системи, за да се увеличи устойчивостта на удар на външните ъгли.

BoardeX L окачвач

BoardeX L окачвач (монтажна конзола), който е част от системите CEKETLEME, Ceket Omega и CeketMAX, е L скоба с дебелина 2мм и е произведен от специална стомана. Този окачвач позволява да се регулира кухината във фасадната система, при което могат да се използват различни дебелини вата. BoardeX L окачвачите носят фасадната обшивка и я закрепват към строителната основа. Освен собственото тегло те понасят усилията и от ветровото натоварване. L окачвачът с дължина 150мм е с дебелина 3мм.


BoardeX Фасадни Облицовки


BoardeX - Обшиване на контейнер

* *