Menu
Categories
 
За OWA
Print Friendly, PDF & Email

История

1949 pic_geschichte_01.jpg Фридрих Карл Роге създава Оденвалд Фазерплатенверк в Аморбах и стартира производството на дървесни изолационни плочи.

1952 Започва производството на първите акустични таванни пана от дървесни частици.

1960 По време на свое посещение в САЩ Фр. К. Роге се запознава с ново производство – таванни пана, произведени от минерална вата – материал, който позволява производството на пожароустойчиви тавани и развитието на нова система с огромно значение. Една година по-късно той придобива лиценза за права върху производството на минералфазерните пана в Европа.

1961 През Ноември 1961 първите минералфазерни пана за окачени тавани излизат от фабриката в Аморбах с търговската марка OWAcoustic®, която днес, след непрестанно развитие, стана една от водещите марки за таванни системи в Европа.

1977 Направена е инвестиция в инсталация за производство на минерална вата, която значително увеличава производствения капацитет на завода. Започва производството на „черна вата“ от базалт – материал, който идентифицира марката OWAcoustic през следващите двадесет години.

1997 Минералфазерните пана OWAcoustic® започват да се произвеждат от „бяла вата“ – биоразградим продукт, който отговаря на всички немски и европейски здравни норми за минерална вата.

2001 През Септември е направена първата доставка на пана OWA за РИВАГИПС БГ ЕООД под търговската марка „Артфикс“. По-късно паната за окачен таван се внасят вече с търговската марка OWAcoustic.

2006 На 26-ти Октомври Оденвалд Фазерплатенверк Гмбх(OWA) отпразнува пускането в експлоатация на новата си 210м производствена линия. Основната цел на последната инвестиция в завода в Аморбах е намаляването на потреблението на енергия. С инвестицията си от почти 17 милиона Евро OWA потвърди своето намерение за запазване и оптимизиране на Аморбах като място на своето производство. 700 гости от цял свят се срещнаха в Аморбах по повод пускането в експлоатация на новата производствена линия.

OWA meeting.JPG

ОВА е пазарен лидер в Германия в производството на минералфазерни пана и от десетилетия се е наложил като световен доставчик на системи за окачени тавани. Към момента 75% от продукцията се изнася за 78 държави. Минералфазерните пана на ОВА покриват редица строителни стандарти. Те могат да послужат както за пожаро зажита на строителните конструкции така и за постигане на високи стандарти по отношение на акустиката и хигиената на помещенията.

* *